Clear Control 75 + UV-C Unit 36 Watt kopen

Clear Control 75 + UV-C Unit 36 Watt 126371 kopen

 A2KOI kopen

Compact filter met hoge capaciteit

Het Velda Clear Control 75 drukfilter is een ideaal en probleemloos filtersysteem voor uw vijver. Het heeft meerdere voordelen ten opzichte van andere filtersystemen. De capaciteit van de werkende inhoud is groter en de biologische functie is zeer effectief, omdat het systeem een uitstekend medium bevat voor de aangroei van bacteriën.

Het filter is goed bestand tegen de hoge druk die wordt opgebouwd wanneer er een grote hoogte moet worden overbrugd.

Het Velda Clear Control 75 drukfilter is zeer effectief, omdat het systeem door de afbraak van zwevend vuil een uitstekend medium is voor de aangroei van bacteriën. Het filter kan prima gebruikt worden vóór een waterval. Door de toegepaste materialen is het filter goed bestand tegen hoge druk die dan wordt opgebouwd. Het filter is zeer eenvoudig aan te sluiten. Met de installatie van het Velda Clear Control drukfilter maakt u uw vijver helderder en gezonder.

DE 7-STANDENKRAAN
Attentie: Om schade aan het deksel te voorkomen mag de kraan niet als handvat worden gebruikt bij het verplaatsen van het filter. Om lekkage aan het kraanmechanisme te voorkomen, dient de pomp te worden stopgezet bij het instellen van de 7-standenkraan. Bij het gebruik van de kraan eerst de hendel naar beneden drukken. Daarna kan het in de juiste stand geplaatst worden. Met de 7-standenkraan (7) zijn de volgende stroomrichtingen mogelijk:
Stand 1: filterspoelstand. Deze stand wordt gebruikt om het vuil onderin het rooster weg te spoelen. Dit kan nodig zijn indien grove vuildeeltjes zich onder het rooster hebben opgehoopt, waardoor de capaciteit terugloopt (zie vuilindicator). Het water stroomt nu van boven naar onderen, waardoor het vuil wordt weggespoeld. Bevestig daarvoor wel een slang op de vuilwater uitlaat (C). De filtermaterialen worden hiermee niet schoongespoeld. Die zullen handmatig schoongespoeld moeten worden.
Stand 2: naspoelstand. Deze stand wordt gebruikt na de filterspoelstand om het vuil in de kop weg te spoelen. Dit kan nodig zijn indien grove vuildeeltjes zich in de kop hebben opgehoopt, waardoor de capaciteit terugloopt. Bevestig daarvoor een slang op de vuilwater uitlaat (C).
Stand 3: medicijnenstand. Het water stroomt niet via de filtermaterialen, maar direct terug in de vijver via afvoer (B). Het behandelde water wordt niet gefiltreerd. Wel dient na de medicatietermijn het filtermateriaal te worden omgespoeld.
Stand 4: filtratiestand. Het water stroomt via het voorcompartiment naar het bodemrooster en via de filtermaterialen naar de afvoer (B).
Stand 5: blokstand. Hierbij laat het filter geen water door (zet daarbij altijd de pomp uit). Deze stand wordt gebruikt bij het schoonmaken van de vijverpomp, terwijl het filter vol water blijft staan. Na het schoonmaken van de pomp wordt de kraan weer in de filtratiestand gezet.
Stand 6: leegloopstand. Deze stand wordt gebruikt om de vijver in voorkomende gevallen leeg te pompen. Bevestig daarvoor een slang op de vuilwater uitlaat (C).
Stand 7: winterstand. In deze stand wordt het kraanmechanisme bevrijd van druk als het filter buiten gebruik is. Deze stand wordt gebruikt bij het veilig opbergen van het filter, bijvoorbeeld in de winter.

Product Inhoud Geschikt voor
Clear Control 75 75 liter vijvers tot 30.000 l

Velda A2KOI

Ean 8711921215511
SKU

0
A2KOI

Velda

EUR

Actieprijs vandaag : 465.09 Euro

Ga naar Clear Control 75 + UV-C Unit 36 Watt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *