Verbeteren van koi en watercondities

Biologisch helder water in uw koivijver met behulp van Anarex-Bio®logisch4met specifiek geselecteerde melkzuurbacteriën

Anarex-Bio®logisch4 herstelt het NATUURLIJK evenwicht !

Wanneer de verschillende vijveronderdelen; het filter, de pomp(en), luchttoevoer, de U.V., eventueel de ozon en de vissen en hun afvalproducten in evenwicht zijn, kunnen algen, rottingsbacteriën, schimmels en ziekteverwekkende bacteriën zich niet explosief vermeerderen en gedijen uw koi uitstekend.

In de praktijk blijkt het vaak moeilijk te zijn, om deze evenwichtsituatie te realiseren, of te handhaven; er ontstaat meestal door allerlei oorzaken een vijver die maar niet helder wil worden, met dikwijls een draadalgplaag, ziektes en lusteloze koi tot gevolg.

Helaas blijkt dikwijls dat, teveel voeren, of teveel koi in een te kleine vijver hiervan de oorzaak is. Natuurlijk moet het filter wel in evenwicht zijn met de belasting van het water. Laat dat door een vakman goed berekenen.

Anarex-Bio®logisch4 met zijn zeer specifiek geselecteerde melkzuurbacteriën levert een zeer belangrijke bijdrage aan het herstel en behoud van het biologisch  evenwicht  van de koi en het vijverwater.

Anarex-Bio®logisch4 conditioneert het water onmiddellijk van o.a. vers gevulde vijvers. Flitsen en schuren worden  tot een minimum beperkt.

Bij nieuw gebouwde vijvers eerst enige malen het water verversen, om de aanwezige bouwstofresten of chemicaliën te verwijderen.

Indien u teveel water in één keer uit een bestaande vijver heeft ververst, kunt u een halve dosis Anarex-Bio®logisch4 toevoegen. Hierdoor voorkomt u de gevolgen van de verstoring van de balans van het water in uw vijver en de nare gevolgen daarvan, zoals b.v. witte stip, schuren, flitsen etc.

Anarex-Bio®logisch4 specifiek geselecteerde melkzuurbacteriën in uw vijver.

De actieve koivijverbezitter zal er alles aan doen, om de processen in de vijver met het water en de vissen,  zo optimaal mogelijk, gezond te houden.

Door het verminderen van afvalstoffen, door regelmatig onderhoud en niet te veel voeren,  beperkt  de koiliefhebber de hoeveelheid organische en giftige stoffen in de vijver en in het filter.

Toch wil het soms niet lukken. Het evenwicht is verstoord.Nu is het mogelijk om het natuurlijk evenwicht te herstellen en/of te activeren door middel van deze specifiek geselecteerde melkzuurbacteriën in

Anarex-Bio®logisch4

Deze specifiek geselecteerde melkzuurbacteriën kunnen zich bijzonder snel vermeerderen en o.a. de groei van algen terugdringen.
Verder spelen deze specifiek geselecteerde \ melkzuurbacteriëën een belangrijke rol in de afbraak van organische stoffen.
De specifiek geselecteerde melkzuurbacteriën in Anarex-Bio®logisch4 vormen een sterke biologische buffer tegen de groei van schadelijke bacteriën.
Wanneer de algengroei wordt beperkt, ontstaat er weer zuurstofrijk, helder water; een grote stap naar een beter biologisch evenwicht.


Tovermiddelen bestaan niet, ook niet voor koi!

Verwaarloosde zieke koi kunnen slechts met alle mogelijke moeite door een officiële koidokter gered worden, met of zonder blijvend letsel.

Observeer daarom dagelijks en grijp op tijd in. Doe regelmatig aan onderhoud en voer verstandig en van goede kwaliteit.

Anarex-Bio®logisch4 doet veel, heel veel. Ontdek het zelf !

Eindelijk geen “proberen te herstellen” van uw koi, maar echt herstellen van uw “living jewels”.

Succes !