PROAQUATEST O2 Zuurstof tester kopen

PROAQUATEST O2 Zuurstof tester JBL-2411200 kopen

 VijverCentrum kopen

Gezond aquarium/ gezonde vijver met natuurgetrouwe verhoudingen

De juiste waterwaarden in het aquarium/ de vijver hangen af van de visbezetting en de aanwezige planten. Ook wanneer het water er helder uitziet kan het belast zijn. Bij onjuiste waarden kunnen ziektes en algen zich ontwikkelen. Voor een gezond aquarium/ gezonde vijver met natuurgetrouwe verhoudingen is een regelmatige controle en, indien nodig, aanpassing van de waarden noodzakelijk.

Waarom testen?

Een zo constant mogelijke 02 waarde is een belangrijke voorwaarde voor het welzijn van de aquarium- en vijverbewoners, evenals voor de ontwikkeling van de planten. Zuurstof is het levenselixir van alle dierlijke organismen. Alle dieren in het aquarium en de vijver hebben zuurstof nodig. Maar ook de “onzichtbare hulpjes” in het aquarium en de vijver, de bacteriën die schadelijke stoffen afbouwen, zijn op een toereikend zuurstofgehalte aangewezen om hun nuttige taak te kunnen uitvoeren. In aquaria en vijvers met een geringe beplanting of zelfs zonder planten evenals in zeewateraquaria dient het zuurstofgehalte door technische apparatuur altijd op de juiste gelijke waarde worden gehouden. Het water neemt via het wateroppervlak zuurstof op. Hoe meer het oppervlak beweegt hoe meer zuurstof er wordt opgenomen. Bij afstervende algen en bij gebruik van veel medicijnen moet het zuurstofgehalte door ventilatie worden verhoogd.

U vindt het JBL online laboratorium op de JBL website in het hoofdmenu onder service:

Regelmatige controles voor een gezond aquarium/ gezonde vijver met natuurgetrouwe verhoudingen. Voer in het JBL online laboratorium uw waterwaarden in en laat binnen enkele seconden gratis een onderbouwde analyse van uw waarden uitvoeren.

Aanbevolen zuurstofgehalte:

Zoetwateraquarium (gezelschapsaquarium): 5-8 mg/l

Malawi- Tanganjika aquarium: 5-8 mg/l

Plantenaquarium met weinig vissen (aquascaping): 5-10 mg/l Zeewateraquarium: 5-10 mg/l

Vijver: 5-10 mg/l

Jbl VijverCentrum

Ean 4014162241122
SKU

2
VijverCentrum

Jbl

EUR

Actieprijs vandaag : 15.05 Euro

Ga naar PROAQUATEST O2 Zuurstof tester

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *